RUIM 2000 EURO VOOR OPZETTEN VRIENDENKRING GRATIS GEZOND

www.stichtinggratisgezond.nl

Stichting Gratis Gezond heeft op 10 dec. jl. een prachtige donatie ontvangen van 2.069,- euro van de christelijke zorgverzekeraar PROLIFE, in het kader van hun landelijke Zorgcheck actie voor goede doelen. “We zijn er heel blij mee,” aldus voorzitter Rosaline Ratering McDonald.

“We kunnen nu een begin maken met het oprichten van een Vriendenkring voor de stichting. De Vriendenkring is nodig om de stichting, die door vrijwilligers wordt beheerd, selfsupporting te maken. We hebben een groter draagvlak nodig, om te verkrijgen om onze leefstijlbuddies op pad te kunnen sturen. Dankzij de donatie kunnen we ook een laagdrempelige, online gezonde leefstijlcursus toegankelijk maken voor de mensen binnen onze doelgroep.”

Armoede = risicofactor gezondheid

Armoede is een grote risicofactor voor gezondheid. Zeer rijke mensen leven bijna 7,5 jaar langer dan zeer arme. Een lage opleiding, zwaar werk, geldgebrek en chronische stress eisen hun tol. Stichting Gratis Gezond, de goede doelenstichting van Gezond & Weldoen, wil de vicieuze cirkel helpen doorbreken en de helpende hand reiken op plekken in de samenleving waar een gezondere leefstijl het hardst nodig is: bij mensen thuis die wel gezond wíllen maar die niet weten hoe met minimale middelen.
Speerpunt in de aanpak van de stichting is stoppen met roken coaching. “Daarmee is grootste winst te behalen. Een pakje sigaretten kost tegenwoordig al gauw 11 euro. Stoppen met roken coaching is twee vliegen in één klap: gezondheidswinst en armoedebestrijding.

Zorgcheques 2020

Pro Life heeft de Zorgcheques 2020 uitgedeeld. Elk jaar geeft Pro Life € 10.000,- aan christelijke zorgorganisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bij Groot Nieuws Radio werd een podcast opgenomen over het goede werk dat de organisaties doen. Na de opname kregen de organisaties zorgcheque van Jos Leijenhorst, directeur Pro Life.

De VBOK kreeg de meeste stemmen en ontving een zorgcheque van € 4.492,-
De VBOK wil dat elk mens zich veilig kan ontwikkelen. Daarom bieden we financiële steun aan Siriz.
Siriz is ontstaan uit de VBOK. Het is een professionele organisatie voor iedereen die met onbedoelde zwangerschap te maken krijgt. Siriz geeft voorlichting aan jongeren. Ook biedt Siriz psychosociale en maatschappelijke hulp bij een onbedoelde zwangerschap en opvang aan zwangere vrouwen. Maaike Harmsen, ontving namens de VBOK de Pro Life Zorgcheque. Het gewonnen geldbedrag gebruiken zij voor het Tienermoederfonds. Dit is een fonds dat financiële bijstand geeft aan tienermoeders die in dringende geldnood zitten.

Jesus.net werd 2e en kreeg een Zorgcheque van € 3.439,-
Jesus.net is een wereldwijd netwerk dat online zoekers helpt in hun zoektocht naar Jezus. Eén van hun projecten is OUD GOUD (www.oudgoud.org). Dit is een televisie- en e-mailserie die ouderen de waarde van hun leven laat zien. Op deze manier strijdt Jesus.net mee tegen eenzaamheid onder ouderen. Jan-Willem Bosman ontving namens Jesus.net de Pro Life Zorgcheque. Dit geld gebruiken zij om nieuwe afleveringen en de e-mailserie van OUD GOUD te betalen. Vanaf januari 2021 is het programma OUD GOUD elke week te zien op RTV Rijnmond. Om iedere dag inspiratie te ontvangen, kunnen ouderen zich inschrijven via www.oudgoud.org.

Stichting Gratis Gezond werd 3e en kreeg een Zorgcheque van € 2.069,-
Stichting Gratis Gezond wil mensen helpen naar een gezonde levensstijl. Elk jaar worden veel mensen onnodig ziek. Vooral in de hoek van de lagere inkomens vallen harde klappen. Met persoonlijke begeleiding en aandacht kan veel narigheid worden voorkomen. De ‘leefstijlbuddies’ van de stichting komen bij mensen die normaal geen professionele leefstijlcoach kunnen
betalen. Rosaline McDonald ontving namens Stichting Gratis Gezond de Pro Life Zorgcheque. “We willen iedereen die op ons heeft gestemd hartelijk bedanken.”

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de verdere ontwikkelingen

Op de foto v.l.n.r.: #Maaike_Harmsen (VBOK) #Jos_Leijenhorst (#ProLife Zorgverzekeringen), Rosaline McDonald (Stichting Gratis Gezond) en #Jan_Willem_Bosman (#Jesus_net)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *